Pasayeva: Neki političari u Evropi koriste ISIS za širenje islamofobije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ganire Pasayeva, član delegacije Azerbejdžana, u obraćanju u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope kazala je da pojedini političari u Evropi, pod izgovorom terorističke organizacije ISIS, vode propagandu protiv muslimana, javlja Anadolu Agency (AA).

U Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u Strasbourgu danas je održano zasjedanje na temu praćenja zločina protiv čovječnosti koje vrši ISIS i kažnjavanja odgovornih zbog pomenutih zločina.

Pasayeva, zastupnica u Parlamentu Azerbejdžana, napomenula je da je ISIS globalna teroristička organizacija.

“U ovoj organizaciji djeluju ljudi koji pripadaju različitim narodima i religijama. Iz tog razloga, ne treba dozvoliti onima koji ISIS posmatraju kao terorističku organizaciju koja se sastoji samo od muslimana i onima koji imaju za cilj da protiv muslimana formiraju negativno mišljenje. Protivim se apelima nekih političara u Evropi koji pod izgovorom ISIS-a pozivaju na islamofobiju, odnosno na mržnju prema islamu i muslimanima”, rekla je Pasayeva.

Naglasila je kako zlodjela koja čine teroristi ISIS-a nemaju nikakve veze sa islamom.

Dodala je kako je nedavno u Turskoj, u blizini granice s Irakom i Sirijom, posjetila sirijske izbjeglice koje, kako je kazala, očekuju veću pažnju i podršku od evropskih zemalja.

Istakla je također da ISIS najveću štetu nanosi narodima u regionu i muslimanima.

“Širenje antiislamskih ideja u Evropi uznemirava sve nas i svi se zajedno moramo oduprijeti ovom trendu”, kazala je Pasayeva.

Na kraju je napomenula da Turska izbjeglicama iz Iraka i Sirije pruža najveću pomoć i podršku.

“Zato se zahvaljujemo Turskoj u ime svih izbjeglica. Irački Turkmeni, koji su jedva spasili živu glavu bježeći od nasilja ISIS-a, i izbjeglice iz Sirije, žele da Evropljani shvate kakvom nasilju i zločinima su izloženi”, poručila je Pasayeva.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.