PayPal uvodi naknadu za neaktivnost

PayPal je 16. decembra predstavio “naknadu za neaktivnost” koja će koštati deset eura za sve koji se nisu prijavili na korisnički račun godinu dana ili duže. Ako taj korisnik nema spomenutih deset eura, skinut će se sve što ima. Upravo zato se ova nova naknada odnosi samo na korisnike s novcem na PayPal računu.

Dakle, nema panike za sve one koji koriste PayPal jer da bi se spriječilo aktiviranje ove naknade, dovoljno je bar jednom u 365 dana prijaviti se na korisnički račun. Naravno, oni koji imaju manje od deset eura, nakon što ostanu bez cijelog salda, više neće biti terećeni i njihovi računi ostat će netaknuti. Odnosno, moći će se koristiti ukoliko netko poželi.

Iz PayPala nisu naveli koliko je neaktivnih korisničkih računa, ali ovo je svakako jedan vrlo jednostavan način za doći do lakog novca. Naime, kompanija tvrdi da je podosta korisnika, bez konkretnog navođenja koliko, otvorilo PayPal račun kako bi kupovali ili prodavali na eBayu.

Obzirom da su se te kompanije odvojile i eBay polako priprema alternativu za PayPal, iz te kompanije žele izvući što više. Također, ne treba zanemariti ni činjenicu da su neki korisnici preminuli, završili u zatvoru ili nešto treće, što ih je onemogućilo u korištenju PayPala, a na saldu imaju još novca.

Ujedno, napominje se i da neće biti terećenja korisnika koji su povezali kreditne kartice s PayPalom, što znači da ako je korisnik neaktivan minimalno godinu dana, spomenutih deset eura neće se skinuti s njegovih bankovnih računa. Ovo se odnosi isključivo na one koji imaju novca direktno na PayPal računu.

Naravno, prije skidanja novca, PayPal će poslati e-mail upozorenja korisnicima, što znači da bi prevaranti mogli doći na svoje. Zato pripazite kad dobijete sličnu e-mail poruku jer možda je riječ o phishingu koji bi vam mogao u konačnici skinuti mnogo više od deset eura…

Unesite komentar