Penzioneri iz Visokog podržali kandidaturu dr. Denisa Bećirovića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje penzionera/umirovljenika iz Visokog podržalo je kandidaturu dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem, javno izražavamo podršku kandidaturi dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jer smo prepoznali da je u svom dosadašnjem radu i djelovanju u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, iskazao visoki stepen odgovornosti prema građanima koji su ga birali.

U javnim nastupima povodom kandidature, dr. Bećirović je nagovijestio da će svoje buduće djelovanje u Predsjedništvu BiH, pored ostalog, fokusirati na očuvanje vrijednosti, koje su u svom dugogodišnjem radu i angažovanju stvarale generacije radnika, danas marginilizirane i podijeljene populacije penzionera.

Dr. Denis Bećirović će se prije svega zalagati na očuvanje suvereniteta i integriteta države Bosne i Hercegovine, što je pretpostavka za slobodan i dostojanstven život svakog pojedinca.

Zalaganje dr. Denisa Bećirovića za zaštitu političkog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, državu ravnopravnih i pred zakonom jednakih građana i naroda, penzioneri prepoznaju kao garanciju da će budućim generacijama penzionera u oba bh. entiteta država Bosna i Hercegovina garantirati obim prava u skladu sa evropskim standardima, te da više nikada neće biti u situaciji da budu predmet političkih manipulacija.

Uvjereni smo da zalaganja dr. Denisa Bećirovića za najviše standarde ljudskih prava građana, podrazumijeva i zalaganje za osiguranje preraspodjele društvenih prihoda ranjivih kategorija iz oba entiteta i osiguranje sredstava za socijalne penzije, kako bi sredstva po osnovu generacijske solidarnosti osigurala budućim penzionerima rast penzija i dostojanstven život u starosti.

Svojim ličnim moralnim kredibilitetom i parlamentarnim djelovanje, dr. Denis Bećirović je dokazao da je čovjek kojem se može vjerovati, neovisno od njegove političke pripadnosti i da će u svakoj prilici artikulisati interese penzionera na najbolji mogući način.

Želimo mu dobro zdravlje i uspjeh u obavljanju funkcije člana Predsjedništva BiH”, navodi se u pismu.

Više vijesti