da block

Pepe: Svi koji nose dres Reala uvijek moraju biti motivirani

da block

Realov odbrambeni nogometaš Pepe pohvalio je požrtvovnost i karakter madridske ekipe koja je u 27. kolu Primere slavila na gostovanju kod borbene Celte s 2-1.

Namučila je Celta Kraljevski klub, za koji je oba pogotka postigao Cristiano Ronaldo. Real je 11 kola prije kraja skočio na drugo mjesto, ispred gradskog rivala Atletica, a za vodećom Barcelonom zaostaje velikih 13 bodova. Iako je svjestan da je odbrana naslova “nemoguća misija”, Pepe smatra da ekipa mora nastaviti igrati motivirano do kraja prvenstva.

“Naporno smo radili za tri boda u nedjelju. Najvažnija je stvar da se ekipa borila i da je uložila trud. Iznenadila me kvaliteta Celte s obzirom da se radi o ekipi koja je pri dnu tabele. Nadam se da će izbjeći ispadanje”, istaknuo je Portugalac.

“Bili smo iznimno fokusirani na naš cilj u nedjelju i premda ćemo teško do naslova u Primeri, svaki igrač koji nosi dres Reala uvijek mora biti motiviran kad igra za klub. Imali smo turbulentnu sezonu, ali najvažnije je da se uvijek maksimalno trudimo”, zaključio je Pepe.