Pernar se ispisao iz Katoličke crkve

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Hrvatski političar Ivan Pernar je na svojoj Facebook stranici juče naveče objavio da nije katolik i da se ispisao iz Katoličke crkve

Objasnio je da “se ne slaže s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama” te tom prilikom nabrojao nekoliko primjera što zamjera Crkva: ” zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe”.

Saborski zastupnik Živog Zida Pernar objasnio je prethodno i zašto je jučee bio na liturgiji Srpske pravoslavne crkve za Badnjak, dok nije bio na katoličkoj misi povodom Božića ili Badnjaka:

“Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog svećenstva. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se sukladno tome nisam niti osjetio pozvanim (na njihovu proslavu Badnjaka i Božića). Drugi je u tome što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a, tj. potpuno instrumentalizirano, a HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene osobno – montiranim postupcima, zlouporabom državnih institucija i putem državne televizije. Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći.”

Pernarov potez očito je izazvao negativne, pa i šovinističke reakcije nekih od njegovih pratitelja, jer je naknadno napisao objavu u kojoj se zajedljivo osvrnuo na one koji ga nazivaju “četnikom, Srbinom i komunistom” zbog toga što nije katolik ni član HDZ-a.

“Dio ljudi misli da nisi dovoljno Hrvat ako nisi u HDZ-u i katolik. To su obilježja pravog hrvatstva, tako dio roditelja uči svoju djecu. Sada vam je jasnije zašto me neki zovu četnikom, Srbinom i komunistom. Sve je stvar odgoja, počinje od malena. Sada vam je jasnije i zašto su neki veliki Hrvati iako su satrali i uništili svoj vlastiti narod”, piše na svojoj Facebook stranici Ivan Pernar.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.