Pet razloga zašto djeci treba dopustiti privremene tetovaže

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Privremene tetovaže koriste se na dječijim rođendanima zbog šarenog dizajna i jednostavne primjene, a donosimo vam pet razloga kako one mogu biti korisne ukoliko se koriste netoksične aplikacije na kožu.

Međutim, roditelji često ne dozvoljavaju svojim mališanima da apliciraju slike na svoje tijelo. Neki vjeruju da će privremene tetovaže djeci razviti potrebu da u kasnijoj dobi naprave pravu tetovažu, a drugi su zabrinuti zbog zdravlja, tj. potencijalne reakcije ili iritacije kože.

Ono što je potrebno uraditi jeste provjeriti da li tetovaža koja ima rok trajanja posjeduje toksične sastojke. Svaka aplikacija ovakve tetovaže može se ukloniti pomoću baby ulja i prije nego što sama nestane.

5 razloga zašto svom mališanu trebate dopustiti da “išara” tijelo.

1. KREATIVNOST

Prvo i najvažnije – tetovaže mogu potaknuti kreativnost i promicati slobodu ličnog izražavanja u mladoj dobi. Poticanje da dijete izrazi svoj lični stil će unaprijediti njihovo povjerenje i razmišljanje o tome ko su oni.

2. ZAŠTITA DJECE

Privremene tetovaže također mogu biti korisne ukoliko se bojite da bi se dijete moglo izgubiti u parku. Korištenje netoksičnog pribora za pisanje kako bi zapisali njegovo ime i broj telefona na djetetovom zgloba može biti korisno. Tekst je potrebno prekriti s povezom tako da se tinta ne razmaže tokom dana. Ova tetovaža će omogućiti drugoj odrasloj osobi da vas kontaktira. Mnogi trgovci prodaju privremene tetovaže na kojima možete napisati svoj broj zbog navedenih razloga.

3. ZNAK UPOZORENJA – ALERGIJA

Ukoliko Vaše dijete ima neku alergiju, privremena tetovaža će upozoriti ostale na šta je mališan alergičan. Ove vrste tetovaže su posebno korisne ako vaše dijete ide na ekskurziju s odraslom osobom koja ne može biti svjesna potrebe vašeg djeteta. Sigurnost na prvom mjestu.

4. NEMA BROJA NA DRESU?

Privremena tetovaža može biti korisna ukoliko je dječak ili djevojčica dio sportskog tima koji još nemaju svoje dresove. Stavljanje broja na vidljivom mjestu, kao što je rame ili obraz, može biti brza, jeftina i jednostavna zamjena za broj na dresu.

5. PRIVREMENO RJEŠENJE

Starija djeca i tinejdžeri često se dive pravim tetovažama odraslih oko njih i, naravno, žele svoju tetovažu. Lažna, privremena, tetovaže može ponuditi jednostavno rješenje za djecu, koji su vas danima gnjavili. One će se jednostavno oprati, a vaše dijete ih može promijeniti kada god im dosadi.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.