Pet riječi koje nikada ne biste smjeli izgovoriti svom šefu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Puno ste truda uložili kako biste dobili željeni posao, a sada vjerovatno naporno radite kako biste dobili povišicu i promaknuće.

Mnogi pritom zaboravljaju da je uz trud i zalaganje važno i kako komunicirate sa svojim šefom.

Ako vam jezik radi brže od pameti možete se pozdraviti s promaknućem i povišicom. Donosimo vam pet riječi ili fraza koje nikako ne smijete izgovoriti pred svojim šefom.

1. Ne mogu

Prečesto korištenje ove riječi na poslu prikazat će vas kao nekoga ko nema dovoljno samopouzdanja ili volje za preuzeti inicijativu.

2. Nadam se

Iako ova riječ nije negativna, korištenje iste znači da niste sigurni hoće li se nešto ostvariti, da nemate pažljivo isplaniranu strategiju već sve polažete na nadu da će se nešto i ostvariti.

3. Ne

Nekada šefu treba znati reći ne, ali ne kada to nije baš jako potrebno. Možete postavljati pitanja, povlačiti se, pregovarati, ali nemojte reći ne osim ako imate odličan životopis i ne trebate posao.

4. Izgubio sam klijenta

Izgubiti klijenta nikad nije dobro za posao. Ako radite u prodaji, umjesto da kažete da ste izgubili klijenta, brzinski analizirajte zašto niste sklopili posao pa da u svoj izvještaj možete dodati i što ste naučili iz ovog iskustva.

5. To nije moj posao

Ovu frazu često koriste zaposlenici u velikim korporacijama i poslodavci je uopće ne vole čuti. Ako vas vaš šef zamoli da nešto napravite onda je to vaš posao. Osim ako stvarno ne znate kako taj posao obaviti, bolje je da prešutite i to napravite.

Više vijesti