Pet savjeta korisnicima Vibera

Viber je popularan i široko rasprostranjen. Koriste ga u svim krajevima svijeta, besplatan je i uglavnom zbog toga veoma atraktivan.

Jednostavan je za korištenje, a u nekim zemljama potpuno je ”poništio” konkurenciju. A oni koji ga redovno koriste i pored brojnih nedostataka, uživaju u prednostima koje nudi ne znajući za neke zanimljive mogućnosti koje nudi.

U nastavku pročitajte pet savjeta koji će vam pomoći u korištenju Vibera, a koje možda nista znali.

– Moguće je sakriti profilnu sliku od nepoznatih osoba. Vrlo često, kada imate propušten poziv, upravo putem Vibera tražite identitet osobe koja se krije iza nepoznatog broja. Rijetki znaju da je moguće zabraniti neznancima da vide ko ste. Birajte postavke-privatnost i isključite opciju ”prikaži svoju sliku”.

– Pronađite postavke-privatnost, a potom isključite status ”na mreži”. Tako će vaš online status biti skriven i niko neće znati da li ste na mreži.

– Viber je moguće instalirati i na računar što će vam znatno olakšati njegovu upotrebu i ubrzati kompletan proces. Mnogo korisnici zaobilaze ovu mogućnost računajući da je Viber ipak aplikacija za mobilne uređaje.

– Ako želite da prijatelji ne vide da je njihova poruka stigla do vas, jednostavno birajte postavke-obavijesti i opciju Prikaži pregled poruke. Jednostavno je možete isključiti i niko neće znati da li ste i kada pročitali poruku.

– Redovno brišite podatke koje Viber automatski pohranjuje na vaš uređaj. Memorija telefona mogla bi biti opterećena pa uređaj radi sporije. U galeriji pronađite automatski skinute sadržaje i ubrzajte rad svog telefona.