Peter Sorensen: Općina Visoko jako dobro organizovana općina koja ima kvalitetno rukovodstvo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Peter Sorensen posjetio je danas Općinu Visoko i s općinskim vlastima razmatrao ideje o napretku ove općine.

Kako je Sorensen izjavio nakon susreta s načelnicom Visokog Amrom Babić, cilj današnje posjete bio je uvidjeti izazove s kojima se susreću općinske vlasti te pružiti podršku općinskom razvoju.

– Općina Visoko je jako dobro organizovana općina koja ima kvalitetno rukovodstvo. Njen položaj treba iskoristiti za napredak – kazao je Sorensen te dodao da je pozitivno iznenađen kad je u pitanju informiranje javnosti o poslovanju Općine.

Načelnica Općine Visoko Amra Babić je pojasnila da će gostima predstaviti općinu, potencijale i privredne kapacitete. Navela je da će akcent staviti na značaj općine i ovog kraja u smislu srednjovjekovne državnosti države BiH.

Podsjetila je da je općina u 2013. godini dijelom koristila sredstva EU i to za deminiranje. Mišljenja je da će u narednoj godini sredstva EU doprinijeti privrednom razvoju.

– Evropski put BiH, evropski put lokalnih zajednica naše je trajno opredjeljenje te garancija mira, stabilnosti i prosperiteta na ovim prostorima – zaključila je Babić.

Nakon susreta s načelnicom Babić, predviđeno je da Sorensen posjeti poslovnu i industrijsku zonu Visokog.

[pgallery id=”P9OQBWA0N3” /]

(VisokoIN/Fena)

Više vijesti