Pjanić pred Holandiju: Možda nismo favoriti

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je, pred sutrašnji meč protiv Holandije na Bilinom polu u Zenici, poručio kako svi igrači znaju šta ih čeka. Rekao je kako će biti novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjeruje da mogu pomoći reprezentaciji BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

U zgradi Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) danas je održana zvanična konferencija za novinare pred susret trećeg kola grupe 1 UEFA A Lige nacija između BiH i Holandije, koji je na rasporedu u nedjelju od 18 sati na stadionu ”Bilino polje” Zenici.

Bh. reprezentativac i fudbaler Barcelone Miralem Pjanić je, odgovarajući na pitanje u vezi s utakmicom protiv Sjeverne Irske, u kojoj se BiH nakon izvođenja penala oprostila od plasmana na Evropsko prvenstvo, rekao kako je zbog poraza svakako prisutno razočarenje.

“Možda smo izgubili na nesretan način. Mi smo odigrali solidnu utakmicu, nažalost nismo uspjeli dati taj drugi, treći gol. To je na kraju gotova priča, ispali smo i moramo gledati naprijed”, rekao je Pajnić, te dodao:

“Imali smo dosta prilika. Ne može niko nikome ništa reći na zalaganju, na trčanju, na borbenosti, pošto se igralo 120 minuta. Mislim da su svi momci dali sve od sebe. Fudbal je takav, nekad si bolji od protivnika, jednostavno falio je taj zadnji pas i taj gol. Reprezentacija je pokazala i dokazala u više navrata, znali smo igrati dobro protiv jačih reprezentacija, možda će tako biti i sutra”.

Što se tiče Holandije i sutrašnje utakmice u Zenici, Pjanić ističe kako će to biti teška utakmica jer je riječ o veoma dobroj reprezentaciji. Dodaje kako su u Holandiji kvalitetni igrači, te kako se na dosta njih mora paziti.

“Čeka nas Holandija, teška utakmica, dobra reprezentacija. Ne vjerujem da oni neće igrati 100 posto, mislim da će igrati vrlo ozbiljno tu utakmicu. I oni imaju novog selektora, nemaju očekivane rezultate u zadnje dvije tri utakmice, ali to je vrlo kvalitetna i talentovana reprezentacija. Moramo se dobro pripremili i očekivati tešku utakmicu. Možda nismo favoriti, igrat ćemo kući i pokušat ćemo postići dobar rezultata”, rekao je Pjanić.