Poboljšanje informacionog sistema Doma zdravlja Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Federalno ministarstvo zdravstva doniralo je vrijednu opremu za informacioni sistem JU Dom zdravlja Visoko. Donacija koja je dostavljena danas sadrži: 13 računara, 6 printera, 1 laptop, 1 server i nekoliko cod scenera.

Dr. Senad Karavdić, direktor JU Dom zdravlja Visoko, naglasio je vrijednost donacije i najavio poboljšanja koja će uslijediti: „Visočki Dom zdravlja jedan je od rijetkih domova zdravlja koji ima razvijen informacioni sistem, i ja u tom pogledu upućujem čestitke ranijem menadžmentu i strukturama koje su to omogućile.

Danas smo bili u prilici da taj informacioni sistem upotpunosti zaokružimo i da Dom zdravlja, sa svim svojim organizacionim jedinicama i terenskim ambulantama bude kompletno uvezan u centralni informacioni sistem. Radi se o današnjoj donaciji Federalnog ministarstva zdravstva, a naglašavam donaciji jer su dosadašnja ulaganja u informacioni sistem išla na račun Doma zdravlja.“

Dr. Karavdić istakao je da donirana oprema predstavlja pripremu za period koji slijedi u informacionom sistemu ne samo Doma zdravlja u Visokom nego uopće zdravstvenih ustanova na području Federacije.

– Naime, prema strategijskom razvoju zdravstva i prema uputama Federalnog ministarstva zdravstva, radi se na umrežavanju svih zdravstvenih ustanova na području Federacije. Ono što je još jako važno, vršimo i pripreme za uvođenje elektronske zdravstvene knjižice i elektronskih recepata, što će omogućiti bolji uvid u potrošnju medicinskog materijala i lijekova u našoj ustanovi, ali i olakšati „praćenje“ pacijenta. Zdravstvena knjižica će biti poput lične karte – kazao je dr. Karavdić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.