Počela Hard enduro utrka “Land of pyramids” (FOTO)

U organizaciji MK “Karo”, na području općine Visoko počela Hard enduro utrka “Land of pyramids”. U utrci je učešće uzelo 147 takmičara, iz Bosne i Hercegovine ali i iz još osam država.

Odziv volontera i građana Visokog je bio iznenađujuće veliki, s tim su, prema riječima Emira Huseljića, svi pratili instrukcije i tempo utrke, tako da nije došlo do većih incidenata. U organizaciju je uključena i visočka Gorska služba za spašavanje, kao i njihove kolege iz Zavidovića.

– Sve je počelo sa nekih 4-5 ljudi, ali samom veličinom projekta morali smo potražiti pomoć od visočkih privrednih subjekata i nevladinih organizacija, koje su nam izašle u susret, i ovom prilikom im se zahvaljujem. Očekivanja za sutra su pozitivna i smatramo da će sve proći u najboljem redu.Članovi GSS-a će biti postavljeni na kriznim tačkama, da bi se najbrže moglo reagovati, u slučaju bilo kakve nesreće, – ističe Huseljić.

Jučerašnja utrka je bila kvalifikacionog karaktera, a održala se uglavnom na platou Ravne, a jedan dio utrke je prolazio kroz šumu izviđačke doline.

(Foto: Almin Tabak)