da block

Početkom iduće sedmice opet snijeg

da block

U naredna tri dana u našoj zemlji će preovladavati suho i stabilno vrijeme, s tim da će već u nedjelju u sjeverozapadnoj Bosni početi padavine, kombinovano kiša i snijeg, rekao je dežurni meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu Ibrahim Hadžismailović.

“Već u ponedjeljak doći će do novog vala padavina koje će se proširiti na veći dio zemlje, tako da će u Bosni u ponedjeljak i u utorak padati snijeg, a u Hercegovini kiša”, kazao je Hadžismailović.

Temperature neće biti posebno niske, u petak će iznositi od minus šest do jedan stepen, dok će se dnevna temperatura kretati od tri do 10, na jugu do 15 stepeni. U subotu jutarnje temperature će se kretati od minus četiri do nula stepeni u Bosni, na jugu do šest, a dnevne će biti u rasponu od sedam do 15 stepeni. U nedjelju dnevna temperatura će biti od tri do devet stepeni, dok će na istoku i jugu biti nešto toplije i temperature će u tim područjima ići i do 15 stepeni.

”U ponedjeljak i u utorak neće biti znatnijih promjena kada je riječ o temperaturama. U Bosni će jutarnje temperature biti u rasponu od minus tri do jedan, odnosno od minus dva do četiri, dok će u Hercegovini one iznositi od pet do deset stepeni. Dnevne temperature će ići do 14 stepeni”, rekao je Hadžismailović.

(VisokoIN)