Počinje suđenje Kenanu Tokaliću za ubistvo Enijada Čehajića

Suđenje Kenanu Tokaliću (22) iz Kaknja za ubistvo sugrađanina Enijada Čehajića (47), nanošenje lakih tjelesnih povreda Aldinu Islamoviću (24) te izazivanje opće opasnosti trebalo bi početi 19. septembra u Kantonalnom sudu u Zenici. Kako saznajemo, slučaj će voditi tročlano sudsko vijeće na čijem čelu će kao predsjedavajući biti sudija Enes Malićbegović.

Takaliića se tereti da je 11. aprila ove godine u 22,20 sati u kafeu “Enjoy” “na posebno okrutan način usmrtio Čehajića”, zbog ranijeg sukoba svoje porodice sa izvjesnim M.Z. iz Kaknja, a u vezi sa trgovačkim centrom CC1 u Kaknju.

Kobne večeri, Tokalić je prišao Čehajiću koji se stavio u odbranu M.Z. i dok je Čehajić stajao za šankom okrenut mu leđima, prišao mu na udaljenost oko jednog metra i iz pištolja ispalio pet hitaca u pravcu Čehajića. Jedan metak je pogodio žrtvu u gornji središnji tjemeni predio glave, a četiri u leđa.
– Kada je teško ranjeni Čehajić pao na pod i bespomoćno ležao, Tokalić mu je prišao i na okrutan način zadao mu udarac nogom u predio glave – navodi se u optužnici.

Dva metka koja su prošla kroz tijelo ubijenog Čehajića pogodila su u lijevu podlakticu Aldina Islamovića koji je u toj pucnjavi lakše ranjen.

Nakon pucnjave, Tokalić je napustio objekat, a policiji se predao 23 dana kasnije i to na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu, nakon što se danima skrivao u Hrvatskoj. Od tada se nalazi u pritvoru. Pred sudijom za prethodno saslušanje Tokalić se 10. jula izjasnio da se ne osjeća krivim.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar