da block

Počinju radovi na Bilinom polju

da block

Radovi na rekonstrukciji stadiona Bilino polje trebali bi početi u petak, 15.juna, jer nijedno od preduzeća koja su konkurisala na tenderu nije se žalilo na odluku komisije za dodjelu radova. Kompletan posao dodijeljen je zeničkoj kompaniji «ITC» i JP za održavanje sportskih objekata Zenica će sa ovom kompanijom potpisati ugovor vrijedan 566.200 KM. Općina Zenica, vlasnik stadiona Bilino polje, odlučila je da se izvrši rekonstrukcija stadiona Bilino polje, tako što će se zamijeniti travnjak, uraditi novi drenažni sistem, primijeniti prostori sa rezervnim igračima u ekipama i službenim licima, a postaviti će se i novi audio sistem na stadionu.

Rok za izvođenje ovih radova je 60 dana i već sada se zna da će nogometaši Čelika prve utakmice novog prvenstva Premijer lige igrati na stadionu na Kamberovića polju za koji će se zatražiti odgovarajuća licenca od Nogometanog saveza BiH. Prema tenderskoj proceduri ispoštovali su se svi administrativni rokovi, ali se kasni sa izvođenjem radova obzirom da prvenstvo počinje u augustu. Moguće je da prva odigra utakmicu na obnovljenom travnjaku Bilina polja tek nogometna reprezentacija BiH.

Obzirom da će uraditi nova drenaža, koja će zadovoljiti najviše evropske norme, a ispod travnjaka ugraditi sistem električnog grijanja terena na terenu se neće zadržavati snijeg u zimskim uslovima korištenja kada će se moći igrati utakmice. Zbog kašnjenja tenderske procedure oko rekonstrukcije stadiona Bilino polje već sada je sigurno da će nogometaši Čelika svoje prve utakmice, početkom augusta, u novom prvenstvu igrati na stadionu Kamberovića polje, zbog toga će i na ovom sportskom objektu izvršiti se manje intervencije na travnjaku kako bi se dobila licenca od saveza za igranje utakmica. Ovaj stadion ima odličnu infrastrukturu sa preko 3.500 sjedalica sa naslonima i izuzetno kvalitetne prateće sadržaje, a moguće je da na ovom stadionu neke svoje utakmice igraju i nogometaši mostarskog Veleža i Travnika, koji još nisu dobili licence za svoje stadione u Vrapčićima i travničkoj Piroti.

(VisokoIN/Zeda)