Pod kontrolom SIPA-e šest osoba, među njima političari, direktori…

Na području Tuzlanskog kantona u toku su pretresi na šest lokacija, a pod kontrolom policijskih službenika je šest osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba službenog položaja, potvrđeno je za N1 u Agencije za istrage i zaštitu BiH.

“Državni službenici Agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati provode operativnu kaciju kodnog naziva ‘Rudnik’, a po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli. U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari na više lokacija u Tuzli, Gračanici i Živinicama koje koriste šest osoba”, naveo je portparol SIPA-e Luka Miladinović za N1.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su osimnjičene osobe u ovom predmetu počinile djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja i udruživanje radi činjenja krivičnog djela.

“Pod kontrolom policijskih službenika nalazi se šest osoba, o daljem njihovom statusu odlučivat će se na terenu u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona”, naveo je Miladinović.

Među osumnjičenima su političari, direktori i članovi upravnog odbora, a sve u vezi sa određenim radnjama u Rudniku soli d. d. Tuzla.

Vezani članci

Obustavljen saobraćaj na dionici Žepče – Maglaj zbog nesreće

VISOKOIN.COM

Njemačka skinula BiH sa liste visokorizičnih zemalja!

Visokoin.com

Historijski uspjeh bh. odbojkašica: Po prvi put se plasirale na Euro!

Visokoin.com

Treće upozorenje Inzka ministru ZDK-a: Ozbiljne pogreške, ako ne i šamar!

VISOKOIN.COM

Šesnaestogodišnjak poginuo od strujnog udara

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM