Podignuta optužnica protiv 18 lica zbog trgovine drogom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 13 lica sa područja Mostara, Posušja, Čapljine, Širokog Brijega, Čitluka i Sarajeva, koja se terete za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

Optužnica je podignuta protiv Adisa Burića, Dragoja Danke, Edina Arnautovića, Semira Habibija, Petra Bošnjaka, Marija Bošnjaka, Denisa Tabakovića, Igora Lečića, Slađana Dragićevića, Almira Denje, Valentine Sulić, Josipa Ćužića i Mirka Primorca.

Oni se terete da su od aprila do septembra 2013. godine, djelujući kao grupa za organizovani kriminal, vršili neovlašteni međunarodni promet heroina i kokaina sa područja BiH u Hrvatsku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi su, kako se navodi, najčešće koristili šifrovane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme susreta radi preuzimanja i isplate cijene za kupljenu drogu.

Prema optužnici, u više navrata optuženi su prokrijumčarili oko 3,22 kilograma heroina i 650 grama kokaina.

Uz optužnicu je priloženo 114 dokaza i predloženo saslušanje 12 svjedoka i stručnih vještaka.

U saopštenju se navodi da je optužnica rezultat rada Tužilaštva BiH, uz zajedničku i uporednu istragu sa policijskim i pravosudnim organima Hrvatske, prilikom koje je ostvarena značajna međunarodna saradnja u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.