Podijeljeno 100 paketa proizvoda M.I. Ovako učenicima O.Š. Džemaludin Čaušević u Sarajevu.

U osnovnoj školi Džemaludin Čaušević u sarajevskom naselju Švrakino selo više od 40 posto mališana živi u iznimno teškim socio-ekonomskim uvjetima. Na poziv jednog od profesora ove škole Mesna industrija Ovako donirala je pomoć u hrani koja je podijeljena onima kojima je najpotrebnija.

U našoj školi danas je divan dan zbog osmijeha mališana i prilike da se družimo sa M.I. Ovako koja je tu da nam pomogne prebroditi probleme sa kojima se ova škola susreće. Dobili smo donaciju od 100 paketa proizvoda koju smo podijelili našim učenicima koji su u stanju socijalne potrebe. Snalazimo se i pomažemo djeci preko raznih donatora u hrani, higijenskim potrepštinama i odjeći i, zaista, hvala M.I. Ovako na ovom velikom poklonu koji treba da bude ogledni primjer drugim firmama – rekla je Haša Albinović, direktorica škole.

Mesna industrija Ovako učešćem u ovom projektu potvrđuje status društveno odgovorne kompanije koja dio dobiti, sada već tradicionalno, dijeli sa svojim vjernim potrošačima.

– Uz pomoć jednog profesora u školi saznali smo za ovakvu situaciju i htjeli smo bar malo pomoći mališanima. Jako je teško gledati ovu djecu kako su toliko sretni samo zbog ove simbolične pomoći i zaista nam je uvijek čast učestvovati u ovakvim projektima, te ćemo se truditi da ovu praksu nastavimo i ubuduće – rekao je Tarik Mutevelić, predstavnik M.I. Ovako.

Roditelji i djeca izrazili su zahvalnost M.I. Ovako, te pozvali i druge donatore da pomognu koliko su u mogućnosti.

(VisokoIN)