Pogledajte kako Dragan Paravinja danas izgleda

Dragan Paravinja danas je izašao pred sudsko vijeće u Sarajevu zbog slučaja silovanja iz 2002. godine.
43-godišnjeg Dragana Paravinju, protiv kojeg je u Šibeniku podignuta optužnica za pokušaj silovanja i ubistvo nestale Drnišanke, 17-godišnje Antonije Bilić, jučer ujutro su iz šibenskog zatvora kombijem Ministarstva pravosuđa odvezli u Sarajevo.

Ročište za donošenje drugostepenske presude po optužnici koja ga tereti za silovanje koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine počelo je oko 10 sati.

‘Žalba je uložena iz svih žalbenih razloga, predloženo je da drugostepenski sud preinači prvostepensku presudu suda u Sokocu, da Dragana Paravinju oslobode od optužbe da je počinio navedeno kazneno djelo iz razloga što se tokom prvostepenskog postupka nije dokazalo da je počinio inkriminirajuće radnje. Ujedno je dan i prijedlog da se prvostepenska presuda ukine i da se predmet vrati na ponovni postupak’, rekla je Paravinjina odvjetnica u BiH Milana Borovčanin-Bulić.

Borovčanin-Bulić rekla je novinarima da je prije današnjeg ročišta posjetila svog branjenika u zatvoru. ‘Obavili smo razgovor, izgleda mi normalno, jedino sam primijetila da ima novi imidž, dužu kosu, ništa drugo. Nije se ni na šta žalio’, rekla je.

Tužiteljica Zorica Đurđević rekla je da Paravinja presudu može dočekati i u Hrvatskoj.

Kako je za Dnevnik.hr objasnio advokat Branko Baica, koji Paravinju zastupa u Hrvatskoj u slučaju Antonije Bilić, prema proceduri u drugostepenskom postupku presuda neće biti danas izrečena već će se sud o njoj izjasniti pismeno nakon nekoliko dana.

Baica je dodao da je vrlo vjerovatno da Paravinju odmah danas vrate u Hrvatsku, ali da to, kao i postupanja kad presuda postane pravomoćna ovisi o Ministarstvu pravosuđa BiH.

(VisokoIN)

Vezani članci

Općina Kakanj objavila rijetke fotografije Zgošćanskog stećka

Visokoin.com

“Ne bih se iznenadio da se javi Erdogan i da kaže da je predsjednik Bošnjaka”

Visokoin.com

Kina obustavlja projekte na ugalj, upitne telmoelektrane i u BiH

Visokoin.com

Mijatović brutalno odgovorio Milanoviću: Reći ću ovo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete – Odj*bi od Bosne i Hercegovine!

Visokoin.com

Pale su maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva! SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke NSRS

Visokoin.com

DOK OHR I DALJE ŠUTI: U toku dekonstrukcija institucija i blokada finansiranja države

Visokoin.com