Pogledajte kako i kakvu vodu djeca koriste u područnoj školi u Orašcu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Orašcu se nalazi područna škola “Mula Mustafa Bašeskija” iz Moštra gdje nastavu pohađaju djeca do petog razreda osnovne škole.

U 21.vijeku, vremenu EBRD kredita i predizbornih obećanja pod sloganima “voda za sve” djeca ove područne škole ruke peru i koriste WC sa vodom koja dolazi na traktoru, sumnjive boje i još sumnjivijeg kvaliteta.

Ovom selu su davno obećali vodu, ali nikad se nije odmaklo dalje od vode “Stojkovići” koja nema kapaciteta ni za 50 domaćinstava, a trenutno je koristi 300 domaćinstava. U praktičnom smislu te vode ima jednom sedmično, dok je u ljetnom periodu nema nikako.

Skandalozno, nedopustivo i neprihvatljivo je da djeca jedne osnovne škole koriste u bilo koje svrhe vodu koju vidimo na fotografijama, a koje je zabilježio jedan od roditelja djece koja pohađaju ovu školu i koji je uz fotografije napisao: “O roditelji 103 učenika osnovne škole zar naša djeca zaslužuju ovakvo vodosnabdijevanje”

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.