Poirier nokautirao Conora McGregora

Borac iz Luizijane osvetio se kontroverznom Ircu za poraz od pre šest godina u Las Vegasu i savladao ga tehničkim nokautom u drugoj rundi poslije dva minuta i 32 sekunde. Time je najveća zvezda MMA sporta pretrpjela tek prvi poraz nokautom u karijeri, od ukupno pet izgubljenih mečeva.

U ranoj fazi borbe takmičara lake kategorije, Poirier je upisao rušenje, međutim, nisu se borci zadržali dugo na podu. Poslije toga je McGregor imao kontrolu u klinču, plasirao je nekoliko dobrih udaraca ramenom i laktom.

Poirier je, ipak, u prvoj rundi uspio da izbaci iz ravnoteže McGregora sa nekoliko lou kikova i napravi mu velike probleme. Nastavio je Amerikanac sa takvom taktikom, gađao je noge rivala, te je od starta druge runde bilo više nego očigledno da se Conor otežano kreče.

Na taj način je 32-godišnji fajter i izvojevao trijumf. Iako je najpre Conor satjerao Poiriera blizu žice, uslijedio je midl kik i desni kroše koji su uzdrmali Notorijusa. Sve je pratila serija udaraca zbog kojih je McGregor oboren, zatim je na podu bio viđen još koji udarac Poiriera, pa je sudija Herb Din morao da prekine borbu.

Poirier je ostvario 27. pobedu u karijeri, uz šest poraza, a zanimljivo je da je sačuvao oreol nepobjedivosti u revanšima. Očekivano je da će dobiti šansu da se bori za pojas u lakoj kategoriji.

McGregor sada ima skor 22-5, a od njega se očekuju još tri meča ove godine.