-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

Pojačana frekvencija vozila na putevima, nužna maksimalno oprezna vožnja

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) nedjeljom je najfrekvetnije u poslijepodnevnim i večernjim satima, kada se većina vraća kućama, pa se formiraju kolone vozila na ulazima u veće gradske centre.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20 do 05 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Unesite komentar