Pokolj u Damasku: Ubijeno više od stotinu ljudi

Vojska odana režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u području Damaska, u mjestu el-Diyabiye strijeljala je više od stotinu ljudi, saopćili su lokalni sirijski izvori.

Na društvenim mrežama koje koristi sirijska opozicija pojavili su se videosnimci na kojima je prikazan veliki broj leševa kako leže na tlu. Većinu tijela je nemoguće indentificirati, saopćili su izvori bliski sirijskoj opoziciji.

Inače, sukobi između Oslobodilačke vojske Sirije i vojske odane režimu sirijskog presjednika Bashara al-Assada iz dana u dan se intenziviraju.

Snažna eksplozija odjeknula je jutros na trgu Emevi u glavnom gradu Sirije Damsku, u blizini zgrade Generalštaba sirijske vojske, javio je novinar agencije Anadolija.

Ovu vijest potvrdila je i državna novinska agencija SANA. U vijesti koju je objavila SANA navodi se da je nakon ekspolozije u ovom kraju izbio veliki požar i da se iz tog damaškog naselja, nadvijenog gustim dimom, i dalje čuju eksplozije.

Ulice u ovom dijelu Damaska zatvorene su za saobraćaj, a brojna vozila hitne medicinske pomoći upućena su na trg Emevi. Za sada nisu objavljene informacije o stradalim osobama.

Novinar agencije Anadolija javlja da Damaskom trenutno odjekuju pucnji, te da su se nad gradom nadvili ogromni oblaci crnog dima.

S druge strane, Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) saopćila je da su u jučerašnjim oružanim operacijama sirijske vojske, u kojima su korišteni i borbeni helikopteri, u Siriji poginule ukupno 183 osobe.

Najviše poginulih bilo je u Damasku i njegovoj provinciji, gdje je život izgubilo 70, u Halepu 38 i Deyru“z Zoru 28 osoba.

(VisokoIN/Anadolija)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar