Pokreće se stečaj KTK Visoko

Federalna vlada danas je donijela određene odluke koje se tiču pokretanja stečaja tri preduzeća.

Radi se o firmama KTK Visoko, Fabrici duhana Mostar, te Energoinvest-Comet.

Naime, Vlada Federacije BiH zadužila je Upravu preduzeća KTK Visoko da nadležnom sudu podnese pisani prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Također, Vlada će iz budžeta FBiH za ovu godinu odobriti 50.000 KM za pokretanje stečaja u Fabrici duhana Mostar, čijih je nekoliko pokušaja privatizacije propalo. Ta sredstva bit će korištena i za realizaciju eventualno i drugih aktivnosti pred sudskim i drugim organima.

– Zaduženo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da za Vladu pripremi prijedloge akata potrebnih za sazivanje skupštine društva FDM – saopćeno je iz Vlade.

Treći stečaj odnosi se na firmu Energoinvest-Comet Sarajevo, koja je bila privatizorana, ali je ugovor raskinut zbog neizvršenja obaveza.

– Federalna vlada danas je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da pokrene aktivnosti potrebne za održavanje Skupštine firme Energoinvest-Comet Sarajevo, te sačini prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje Nadzornog odbora i v. d. direktora ove firme, a s ciljem stvaranja pretpostavki za pokretanje stečajnog postupka – navedeno je u saopćenju.

Vezani članci

Izbor najuspješnijih sportista i sportskih radnika za 2020. godinu u petak, 25. juna

VISOKOIN.COM

Nedim Sladić: Prvi toplotni val je započeo, idemo i do + 40 °C

VISOKOIN.COM

Bakir, Mile i Dragan su poraženi, opozicija mora znati da se 1945. ne ide u četnike

Visokoin.com

“NEMAM NIŠTA”: Uhapšeni softverski guru kaže da je njegovo kripto bogatstvo nestalo

Visokoin.com

Zmajice su nam pokazale kako se postaje važan u Evropi

Visokoin.com

Vedrana Rudan: Moj razvod

Visokoin.com