Pokrenute izmjene Plana obuke i vježbi pripadnika OSBiH u inozemstvu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine (MOBiH) pokrenulo je u institucijama BiH postupak za izmjenu i dopunu Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u inozemstvu za 2017. godinu.

Kako je Feni rečeno u Ministarstvu odbrane BiH, ovaj postupak je pokrenut na temelju promjena nastalih u nazivu, organizaciji i mjestu održavanja međunarodnih vježbi u inozemstvu u kojima sudjeluju pripadnici OSBiH.

– Naime, riječ je o preciznijem definisanju elemenata Plana i dopune podacima koji nisu bili poznati ili su promijenjeni u odnosu na činjenice koje su bile raspoložive u septembru 2016. godine kada je Ministarstvo odbrane BiH sačinilo inicijalnu verziju Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica OSBiH u inozemstvu za 2017. godinu… – pojašnjavaju iz resornog ministarstva.

Istovremeno, ističu da sve promjene ugrađene u Izmjeni i dopuni Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica OSBiH u inozemstvu za 2017. godinu ostaju u planiranim budžetskim okvirima Ministarstva odbrane BiH za ovu godinu.TOP VIJESTI

Više vijesti