Pola lijekova beskorisno, a pet posto opasno

Dvojica uglednih francuskih liječnika je u objavljenoj knjizi napisalo da je pola lijekova “beskorisno”, dok ih je pet posto opasno, prenose mediji.

Liječnici smatraju da farmaceutska industrija na tržište izbacuje neučinkovite lijekove koji porezne obveznike godišnje stoje 10 milijardi eura. Ispitali su četiri tisuća francuskih lijekova i dobili poražavajuće rezultate – 50 posto ih je beskorisno, 20 posto se “teško može tolerirati”, a pet posto ima potpuno suprotne učinke.

Bivši direktor pariške bolnice Necker, Philippe Even, i zastupnik francuskog parlamenta i liječnik Bernard Debre su u knjizi napisali da bi se u francuskom proračunu moglo uštedjeti 10 milijardi dolara kada bi se liste lijekova koje pokriva zdravstveno osiguranje skinuli oni opasni ili bez medicinske vrijednosti.

“Farmaceutska industrija je najunosnija, najbezobzirnija i najmanje etična od svih industrija”, rekao je Evan. Dvojac je u knjizi objavio popis najopasnijih lijekova, među kojima su se našli i oni za kardiovaskularne bolesti, protiv pušenja te kontracepcijske pilule.

(VisokoIN)

Vezani članci

Pet osoba se zarazilo koronavirusom u Visokom

VISOKOIN.COM

Tri pravila za svakodnevnu njegu

VISOKOIN.COM

Kuhinja ima najviše bakterija, evo kako temeljito očistiti ključne stvari

VISOKOIN.COM

Pušači u kasnijim godinama krhkiji od vršnjaka

VISOKOIN.COM

Ljekari savetuju kako spriječiti smrt beba tokom sna

VISOKOIN.COM

Koji su glavni uzroci steriliteta kod muškaraca?

VISOKOIN.COM

Unesite komentar