Pola tone kokaina zaplijenjeno na crnogorskom brodu u Hamburgu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pomorac iz crnogorskog Bara Mladen Radulović uhapšen je jutros u Hambugu nakon što je policija na brodu “Budva” pronašla pola tone kokaina, pišu podgorički mediji.

Izvršni direktor barske brodarske kompanije Tihomir Mirković, kazao je da je “zatečen tim događajem”.

“Rano jutros me je zapovednik broda ‘Budva’ obavijestio da su pripadnici njemačke policije i carine protekle noći tokom pregleda broda ‘Budva’ u luci Hamburg pronašli 500 kilograma droge. Tim povodom jedan pomorac je uhapšen. Iskren da budem, zatečen sam. Vjerovao sam da se ovakve stvari neće desiti na našim brodovima. To su plovila koja viju crnogorsku zastavu, naša je posada”, kazao je Mirković za Pobjedu.

Čelni čovjek barske kompanije izrazio je nadu da se ovaj događaj neće odraziti na uposlenje broda i da će on nesmetano nastaviti sa ukrcavanjem tereta i zaploviti dalje ka sljedećoj luci.

Pola tone kokaina zaplijenjeno je na brodu “Budva”, u njemačkoj luci, saopštila je ranije danas crnogorska policija.

Iz Uprave policije nisu precizirali koliko je osoba uhapšeno, ali su najavili da će to saopštiti tokom dana.

Iz Uprave policije kazali su da je presječena još jedna međunarodna ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

“Crnogorska policija je u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Savezne Republike Njemačke i američke agencije DEA, realizovala još jednu međunarodnu policijsku akciju koja je rezultirala presijecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. U njemačkoj luci na brodu ‘Budva’ , koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplijenjeno je oko pola tone kokaina”, saopšteno je iz policije.

Vijesti prenose da je brod “Budva” sinoć nešto posle 22 sata uplovio u Luku Hamburg, gdje je policija i realizovala akciju.

“Budva” je 19. aprila isplovila iz Kazablanke u Maroku za Hamburg, gdje je stigla kasno sinoć.

Brod je u Hamburgu trebalo da ukrca žitarice i odveze ih u neku od luka u zapadnoj Africi.

Brod “Budva” plovi pod crnogorskom zastavom i na njemu je crnogorska posada.

Izgradjen je 2014. u kineskom brodogradilištu Jinling za kompaniju Barska plovidba.

Ovo je samo jedna u nizu akcija u kojoj su uhapšeni crnogorski pomorci zbog šverca droge u posljednje dvije godine.TOP VIJESTI

Više vijesti