Policajac upucao psa iz službenog pištolja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Neimenovani policajac iz Vukovara ubio je psa iz službenog pištolja u Borovom Selu kod pomenutog grada, javljaju hrvatski mediji.

Kako piše “Index.hr” policajac je u tom momentu bio van dužnosti i šetao je sa svojim psom kada je iz dvorišta istrčao Reks, pas jedne porodice u Borovu Selu. Pas se sukobio s psom policajca.

Čovjek je potom izvadio službeni pištolj i dvaput u tijelo upucao Reksa koji je petnaestak minuta nakon toga uginuo u dvorištu u koje se povukao nakon što je ranjen, dodaje pomenuti portal.

Iz porodice čiji je bio ubijeni pas moglo se čuti da je policajac bez upozorenja ubio njihovog psa, te da nijedan ni drugi pas nisu imali brnjicu, ali policija tvrdi da je policajac samo branio svog psa te da je sve po zakonu.

“Potvrđujemo događaj koji se dogodio u nedjelju, 10.veljače u Borovu. Naime, pas bez nadzora je na ulici napao drugog psa koji je bio na povodcu. Obzirom da vlasnik psa, koji je bio na povocu, nije mogao spriječiti napade psa koji je bio bez nadzora uporabio je sredstvo prisile (vatreno oružje). Kako se radi o policijskom službeniku, koji je uporabio službeno oružje, (a koje po zakonu može imati kod sebe i izvan radnog vremena) u inspiciranje događaja su se uključili i policijski službenici za zakonitost postupanja, koji su ocijenili uporabu vatrenog oružja opravdanom i na zakonu utemeljenom. O samom događaju obaviješteno je državno odvjetništvo”, poručili su iz policije za “Index”.TOP VIJESTI

Više vijesti