Policajci na svim značajnim raskrsnicama u Zenici

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzela je intenzivne mjere na osiguranju lične i imovinske sigurnosti građana i aktera utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije, koja će biti odigrana večeras u 20 sati na stadionu “Bilino Polje”.

U okviru saobraćajnog osiguranja poduzimaju se aktivnosti u skladu s usvojenim izmjenama režima saobraćaja u gradu usljed povećane frekvencije saobraćaja i to u vremenu od 16.30 do 23 sata.

Na svim značajnijim raskrsnicama u Zenici raspoređeni su policijski službenici sa zadatkom usmjeravanja učesnika u saobraćaju koji dolaze s magistralnog puta M-17 i koji ulaze u grad. S obzirom na to da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici visokog rizika, formiran je Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju utakmice, a u osiguranju će učestvovati i policija iz drugih kantona u Federaciji BiH.

Izmijenjeni saobraćajni režim na prilazima stadionu počet će od 16.30 sati, a iz policije su obavijestili kako će 15 minuta prije završetka utakmice policijski službenici omogućiti siguran izlazak iz grada putničkih vozila i autobusa s ranije određenih parking mjesta, sve do uspostave normalizacije saobraćaja u gradu.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar