Policija identifikovala “sankaše” na autoputu, bit će novčano kažnjeni

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, potvrdio je za naš portal da su identifikovana tri vozila i pet osoba koje su učestvovale u ovoj opasnoj avanturi.

“Sve osobe su punoljetne i one su privedene i saslušane u prostorijama MUP-a KS, nakon što smo od građana primili dojavu o događaju na autoputu i pogledali video koji ste objavili na portalu. Riječ je o osobama inicijala D. Ž. (1997.), S. B. (1989.), E. Đ. (2000.), K.Đ. (1995.), M.A. (1999.)”, rekao nam je Hadžiabdić.

O ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva KS koji je rekao da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se učesnici sankcionišu po prekršajnom osnovu.

“Bit će pokrenuti zahtjevi za prekršajni postupak nadležnom sudu i najvjerovatnije je riječ o novčanoj kazni, ali zasad se ne može se govoriti o iznosu jer se prikupljaju operativni materijali i dokazi kako bi se u konačnici odredilo za koje sve prekršaje će biti pokrenut postupak”, pojasnio je Hadžiabdić.

Iz MUP-a KS su zahvalili građanima koji su ih obavijestili o ovakvom nepropisnom ponašanju i uputili apel svim učesnicima u saobraćaju da nepromišljenim postupcima ne ugrožavaju svoj, ali i živote drugih putnika.

“Jučerašnji događaj je mogao imati koban ishod, a nije vrijedno da zbog lajkova na društvenim mrežama životi budu ugroženi. Zbog toga apelujemo još jednom svima da se pridržavaju propisa i ovim putem molimo sve građane da nas obavještavaju o ovakvim i sličnim događajima. Pripadnici MUP-a KS će uvijek reagovati i sankcionisati u skladu sa propisima”, poručio je Hadžiabdić.

Podsjetimo, jučer je na autoputu A1 na izlazu iz Sarajeva zabilježen nevjerovatan slučaj u saobraćaju. Mladić kaskader je sjedio na sankama koje su užetom bile privezane za automobil iz čijeg gepeka ga je snimao prijatelj. Pratila su ih druga dva vozila sa uključenim žmigavcima.

Šokirani vozač koji je zabilježio ovaj slučaj ispričao nam kako su druga dva automobila blokirala obje trake autoputa, dok se vozilo sa sankama kretalo ispred njih, što je prouzrokovalo ozbiljne smetnje i poteškoće na putu koji je namijenjen isključivo brzom motornom saobraćaju.

(Klix.ba)