Policija otkrila laboratorij i drogu vrijednu pola miliona maraka

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policija je u četvrtak, 29. oktobra u Dretelju kod Čapljine, u porodičnoj kući otkrila laboratorij za proizvodnju opojne droge “skank” i 190 stabljika indijske konoplje čija se vrijednost na uličnom tržištu procjenjuje na oko pola miliona maraka.

Kako je na konferenciji za novinare kazao načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK Ramiz Hasić, dvomjesečna policijska akcija okončana je pretresom kuće u mjestu Dretelj, koju koristi Igor Lečić, rođen 1977. godine u Čapljini.

– U prizemlju kuće pronađen je vrlo savremeni laboratorij za uzgoj opojne droge “skank” s klimama, ventilatorima, kondenzatorima, svjetiljkama. U prostoriji je otkriveno i 190 stabljika indijske konoplje, visine od 80 do 140 centimetara, koje su za par dana trebale biti pobrane i spremne za daljnju preradu. Radi se o otprilike 50 kilograma droge koja bi na uličnom tržištu vrijedila oko pola miliona maraka – istaknuo je Hasić.

Dodao je kako je Lečić priznao izvršenje kaznenog djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Po Hasićevim riječima, Lečić je od ranije poznat policiji, a upravo mu je danas Sud BiH trebao izreći presudu za isto kazneno djelo počinjeno ranije, prema sporazumu o priznanju krivnje s tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH .

U Bosni i Hercegovini za spomenuto kazneno djelo zapriječena je maksimalna zatvorska kazna od deset godina, no u praksi su obično te kazne puno blaže.

– Za usporedbu možete uzeti Republiku Hrvatsku gdje su kazne tri do pet puta drastičnije. Ovaj gospodin bi za ovakvo dokumentirano i priznato kazneno djelo dobio sigurno osam do deset godina zatvora, a koliko će dobiti ovdje kod nas ja to ne mogu komentirati. To je stvar suda, tužiteljstva i eventualnih nagodbi – istaknuo je Hasić.TOP VIJESTI

Više vijesti