Policija pronašla počinioce paljenje crkve u Čekrekčijama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uhapšene su dvije osobe koje se dovode u vezu s paljevinom crkve u mjestu Čekrečije kod Visokog, potvrđeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona.

Podsjećamo, krajem juna Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da su nepoznata lica u periodu od 17.06.2018. godine do 24.06.2018. godine, nasilno ušla u unutrašnjost pravoslavne crkve “Rođenje presvete bogorodice” u mjestu Čekrekčije u Visokom, te izvršili paljenje predmeta i stvari koji služe za vjerske svrhe, nakon čega su se udaljila u nepoznatom pravcu, otuđivši određene predmete iz crkve, a što je kvalifikovano kao krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 293. stav 2. KZ FBIH i krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBIH.

”Preduzimajući radnje na dokazivanju i rasvjetljavanju predmetnih krivičnih djela, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, preduzimali radnje dokazivanja (pretresanje, saslušanje svjedoka i dr.) i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela doveli lica:

1. Z.M., rođen 1996. godine, i
2. S.E., rođen 1998. godine, oba iz Visokog.

Navedena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada, te je pronađen i dio predmeta koji su otuđeni prilikom izvršenja krivičnih djela.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te će lica u toku dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona”, saopćeno je iz MUP-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.