Policija traga za nestalom Alzinom Delić iz Zenice, javila suprugu da je oteta

Zenička policija već šest dana traga za Alzinom Delić, suprugom i majkom dvoje djece, kojoj se gubi svaki trag nakon što je napustila kuću roditelja u selu Kolići kod Zenice.

Njen nestanak Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prijavio je suprug Hadin koji je bezuspješno pokušavao da je nazove iste noći iz porodične kuće u mjestu Janjići.

Kontakt su ostvarili u četvrtak poslijepodne kada mu je Alzina u kratkom razgovoru kazala da je oteta, odvezena u Sarajevo i da joj je potrebna njegova pomoć.

U razgovoru Hadin je kazao kako je njegova supruga liječena na psihijatriji zeničke bolnice te da je nestajala dva puta. Kako kaže, neki ljudi su je vrebali preko interneta.

“Opominjao sam je za Facebook i govorio kako joj to ne priliči jer je pokrivena žena. Sada postoje priče da je u Sarajevu, ali ja ništa ne vjerujem dok ne vidim svojim očima jer ljudima ne mogu vjerovati”, govori Hadin.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić  je kazala kako je potraga za nestalom još uvijek u toku te da više informacija ne mogu dati u javnost. Alzinin suprug je na kraju dodao kako se nada da će je pronaći.

“Policija je angažovana, oni je traže i to sam prepustio njima. Sada moram držati svoju djecu na očima jer ne znam šta se njima može dogoditi”, zaključio je Hadin.