Policija uhapsila i Indirinog supruga Hajru i sina Nihada

Radeći na rasvjetljavanju ubistva Medije Husejinović (54) koje se dogodilo u romskom naselju Topuzovo Polje kod Visokog, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su i Hajru i Nihada Husejinovića, supruga i sina Indire Husejinović, koja je odmah privedena.

Isto oružje

Indira Husejinović (47) osumnjičena je da je u subotu ubila svoju jetrvu i sestru Mediju, a u pucnjavi u kojoj su učestvovali i njen suprug i sin ranjeni su njen djever Tajib Husejinović i njegov sin Dževad. U pucnjavi je ranjen i Indirin sin Nihad Husejinović.

Istragom je utvrđeno da je Hajro Husejinović pucao iz oružja koje je koristila i njegova žena Indira.

Redakciji “Dnevnog avaza” jučer se telefonom javio ranjeni Tajib Husejinović koji je smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Kazao je da je njegov brat Hajro sa suprugom Indirom pucao u Mediju.

– Čitam u novinama da je Indira ubila Mediju i sve nas ranila. Oni su dali lažnu izjavu kako bi brat mogao dati velike pare i nju izvući iz zatvora, a on je pucao u Mediju. Hajro je pucao iz pištolja, a njegov sin Nihad iz automata. Moj brat Pašo uhvatio je Hajru kako daje pištolj ženi Indiri i onda ona ode do svoje sestre Medije koja je ležala mrtva i puca. Pošto on ima velike pare da može platiti sudije, Hajro je rekao Indiri: “Idi ti reci da si ti na sve njih pucala, a ja ću s parama da te vadim” – ispričao nam je Tajib.

Sukob u porodici koja se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina, nastao je nakon što se prije sedam dana ubio Hajrin i Indirin sin Mirsad, zbog čega su oni sumnjičili Mediju da se koristila crnom magijom.

– Navodno da mu je neki hodža rekao da je neko od nas tražio crnu magiju i da se dijete ubilo zbog toga. Hajro je prvi nas nazvao i rekao: “Sve ću vas pobiti, i unučad ću pobiti”. Zovem ja njega: ”Stani, brate, gdje ćeš to raditi”, kumim ga i ja i ostala braća da to ne radi, a on kaže “Subota ili nedjelja sve ću vas pobiti”. Ja sam rekao: “Haj'mo u crkvu da se zakunemo, a on je rek'o: “Neću u crkvu, hajmo kod hodže” da gleda hodža sve nas u oči i da kaže je li neko pravio crne magije – kaže Tajib.

Sam se ranio

U subotu su se svi skupili na platou ispred porodične kuće da idu kod hodže, ali prema riječima Tajiba, Hajro i Nihad počeli su pucati na sve njih. Taiba je izvukla kćerka, a njegov sin Dževad je ranjen.

– Nihad je sam sebe ranio iz automata, a oni su se dogovorili da kažu da je majka pucala. Ima dokaza da je Mirsadova supruga rekla svojoj svekrvi Indiri: “Mirso se hoće ubiti”. Snaha je svekrvi prenijela, a svekrva to Hajri nikada nije kazala – tvrdi Tajib Husejinović.

Bez komentara romskih udruženja iz Visokog

Povodom ubistva u Visokom, kontaktirali smo Murisu Halilović, predsjednicu Udruženja građana Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ Visoko i Muju Musića, predsjednika visočkog Udruženja „Amaro Khan – Naše sunce”.

Niko od njih nije želio govoriti. Musić se pravdao da nije u BiH, dok je Halilović odbila dati bilo kakav komentar dok ne posjeti porodicu.

(Avaz)