Pomoću dijete sa heljdom za 5 dana ćete izgubiti 3 kilograma

Tokom dijetetske ishrane stručnjaci preporučuju da pored heljde koristite i kefir.

Dijeta sa heljdom ima dvije važne prednosti – efikasna je za gubitak težine i možete je jesti gotovo u neograničenim količinama.

Heljda je možda jedan od najpoznatijih dijetetskih proizvoda. Osim toga, ova žitarica sadrži mali broj kalorija, proteine, aminokiseline, vitamine B i P, kalijum, magnezijum, fosfor i gvožđe. Tokom dijetetske ishrane stručnjaci preporučuju da pored heljde koristite i kefir koji stimuliše rad gastrointestinalnog trakta.

Rezultat je dvostruki efekat: željeni gubitak težine i poboljšanje kože, jer je zahvaljujući kefiru tijelo dodatno zasićeno vitaminima A, B2, B12 i aktivnije uklanja toksine.

Dijeta od heljde za svaki dan uključuje:

Neograničena količina heljde (spremite je u količinama za sve obroke u toku dana), kefir (ne više od 1 litar dnevno) i mineralnu negaziranu vodu, zeleni ili biljni čajevi.

Prije nego što skuhate heljdu, dobro je operite i prelijte vrelom vodom – 1.5 šolja vode na 1 šolju žitarica, umotajte u peškir ili ćebe i ostavite preko noći da nabubri. Tokom kuhanja nije poželjno dodavati so, šećer ili ulje. Za pet dana, trebalo bi da izgubite čak tri kilograma.