Pomozimo devetogodišnjem Emiru Buzi da pobijedi rak limfnih žlijezda

Devetogodišnjem Emiru Buzi iz Visokog dijagnosticiran je rijedak oblik raka limfnih žlijezda, a za njegovo liječenje je potrebno mnogo novca. Emir će s roditeljima u utorak otputovati u Istanbul na preglede u Acibadem kliniku.

Roditelji očekuju da će pretrage koštati mnogo novca, a tačnu cifru koja je potrebna za liječenje i terapije znat će za sedam dana. S obzirom da porodica nije u mogućnosti snositi troškove Emirovog liječenja, apelovala je na sve dobre ljude da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

“Poštovani fb prijatelji, obraćam vam se teška srca. Moj mlađi sin Emir, koji ima devet godina, obolio je od veoma rijetkog oblika raka limfnih žlijezda koji se uspješno liječi, ali kao i za sve, treba mnogo novaca kojih nemam. Do sada smo dali sve što smo imali, a nismo bogati i živimo veoma skromno, ali se ne žalimo. Ovim putem vas molim, koliko je ko u mogućnosti, da je od srca, da nas pomogne finansijski, a ja ću se dok sam živ i dok me zdravlje služi truditi da vratim ili na neki način odradim vašu pomoć koja mi u ovim trenucima zaista treba”, napisao je Facebooku otac dječaka Almir Buza.