Pomozimo našoj sugrađanki na putu ka ozdravljenju!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

S bolešću se nikada ne zna kada i koga može ‘napasti’ i da li će nam trebati nečija pomoć. Danas vam donosimo apel kojim lično vi možete spasiti jedan ljudski život i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama pomoći!

Naša sugrađanka, Edina Šljivo rođena je 24.10.1988. godine, iako tako mlada, nalazi se u veoma teškoj zdravstvenoj situaciji. Naime, Edini je dijagnostikovana totalna paraliza kompletnih crijeva (gastrokolonoparaliza). Zbog svog stanja, dobila je i anoreksiju jer joj ne funkcioniše ni želudac, ne može jesti ili piti, te ima težinu od svega 37 kg.

Pored trenutne situacije, Edina sa sobom ”nosi” zdravstveni problem iz prošlosti. Prije 7 godina operisala je tumor. Međutim, nažalost, rak se sada vratio i prouzrokuje dodatne probleme na već teškoj zdravstvenoj situaciji.

Za pet CT scenove koje je potrebno raditi u Banja Luci, Edini je potrebno 4000 KM, da bi se ustanovilo na kojem dijelu i šta se treba raditi u skoroj budućnosti. U BiH ljekari ne mogu uraditi mnogo više od nalaza i uspostavljanja dijagnoze, te Edina mora otići na liječenje u Tursku, gdje bi ljekari mogli uraditi zahvat koji bi Edini omogućio da normalno nastavi živjeti.

Sam odlazak u Tursku, bolnica Acibadem Istanbul, troškovi operacije i liječenja koštaju 20 000 KM, koje Edina i njena porodica ne mogu izdvojiti jer su već dali mnogo novca na uspostavljanje dijagnoza koje su ponekad vodile u pogrešnom smjeru.

Edina Šljivo nema drugi izlaz, nego da zamoli vas, njene sugrađane i sve ljude koji žele nekome pomoći, da ukoliko ste u mogućnosti date doprinos kako bi dobila drugu šansu za zdrav život bez bolničkih kreveta, bolova i lijekova.

Broj žiro računa na koji možete uplatiti novac je : 1406020020377009 .

Nadamo se da će među vama koji ćete pročitati ovaj apel biti onih koji će odlučiti pokušati spasiti jedan mlad život, kćerku, suprugu, majku 6-godišnjeg dječaka i ženu koja u najboljim godinama može izgubiti bitku sa bolešću.

Ukoliko imate pitanja vezanih za apel ili želite pomoći na neki drugi način, budite slobodni da se obratite na mail : aahindija@gmail.com

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.