Porezna uprava FBiH blokirala račune kladioničarima, Zenici moraju uplatiti pola miliona KM

Po nalogu Porezne uprave FBiH danas su blokirani računi poreznih obveznika iz grupe pravnih lica “lutrija, igre na sreću, sportske kladionice”, a po osnovu komunalne takse Grada Zenica za 2015. i 2016. godinu.

U Uredu gradonačelnika Zenice naglašavaju da je gradonačelnik Fuad Kasumović uspio i pored velikih pritisaka kladioničarskog lobija u budžet Grada naplatiti ono što ranije nije bilo moguće.

– Gradu Zenica vraćen je dio pripadajućih sredstava koja su priređivači igara na sreću u proteklom periodu izbjegavali vratiti građanima Zenice. Na ovaj način, Grad Zenica će od priređivača igara na sreću po osnovu Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica naplatiti oko pola miliona KM. Očekujemo da će postupak naplate biti nastavljen i za 2017. godinu tim prije jer je Porezna ispostava Zenica napravila izmijenjene porezne prijave za priređivače igara na sreću – klađenja, a u skladu sa usvojenom izmjenom Odluke o komunalnim taksama, koju je usvojilo Gradsko vijeće Zenica – kazali su iz ureda gradonačelnika Zenice.