Porodici ubijenog Muhameda odbijen zahtjev za azil u Njemačkoj?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Njemački tabloid “Bild” saznaje da porodica malog Muhameda iz Sarajeva, koga je ubio Silvio S, mora da napusti Njemačku, jer je Savezna služba za izbjeglice i migrante odbila njihov zahtjev za azil, pošto dolaze iz zemlje sigurnog porijekla.

Tabloid postavlja pitanje da li oni, ipak, smiju da ostanu u Njemačkoj, gdje se nalaze već godinu dana i piše da bi, sve dok Muhamedova majka nastupa kao koneksni tužilac, odnosno, sporedni tužilac koji se priključuje tužbi državnog tužioca, ona mogla da bude u Njemačkoj na takozvanom “duldungu”, odnosno, tolerisanju boravka u zemlji.

Za porodicu ubijenog dječaka, majku sa dvoje djece, kaže da se da im je neposredno pred Muhamedov nestanak tolerisanje boravka produženo do polovine decembra.

Silvio S. (32) se tereti za ubistvo malog Muhameda iz BiH i još jednog dječaka, Elijasa, a mediji pišu da se u u oba slučaja radi o seksualnom ubistvu.

Četvorogodišnji Muhamed je nestao 1. oktobra ispred centra za prijavljivanje novopridošlih izbjeglica, gdje je bio sa majkom Aldijanom Januzi, starom 28 godina, bratom Kevinom (pet mjeseci) i sestrom Melinom (devet godina), pisala je njemačka štampa.

Majka je Muhameda, kako navode mediji, ispustila iz vida i dječak je zatim nestao.

Policija je tada krenula u potragu, a državno tužilaštvo i dvije privatne osobe raspisale su prije par dana nagradu do ukupno 20.000 eura za one koji imaju informaciju o otmičaru malog Muhameda.

Policija je objavila i video-zapis potencijalnog otmičara, koji potiče sa jedne sigurnosne kamere, postavljene nedaleko od Pokrajinskog zavoda za socijalnu i zdravstvenu zaštitu (LAGeSo).

Na video-zapisu se mogao vidjeti Silvio S. kako u jednoj ruci nosi plastičnu kesu, a u drugom vodi dječaka za ruku, na mjestu ispred LAGeSo.

Silvio S. je do hapsenja živio kod svojih roditelja, kojima je priznao da je on čovjek sa policijske slike.

Otac Silvija S. je reporteru “Bilda” ispričao da je on na toj fotografiji prepoznao svog sina.

Leš malog Muhameda pronađen je u automobilu Silvija S. i bio je, kako navode njemački mediji, prekriven granulatima koji se koriste za mačje toalete.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.