1.3 C
Visoko
21. Januara 2022.

Portugal optužio državljane Srbije i Crne Gore za šverc kokaina

Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četitri osobe koje tereti za prekookeanski šverc više od tone kokaina, a među okrivljenima su i državljani Crne Gore i Srbije, piše podgorički Dan.

Kako prenose portugalski mediji, istragom je utvrđeno da su te osobe, koje su u pritvoru, i organizatori akcije.

Postupak je proglašen tajnim, pa portugalski mediji nesu objavili identitet okrivljenih.

Objelodanjeno je da je droga zaplijenjena krajem oktobra prošle godine na jugu Portugalije, kod grada Faro, i da je sada podignuta optužnica zbog ovog slučaja šverca droge.

Na listi optuženih su državljani Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, a kokain potiče iz Meksika, prenosi RTCG.

Kako je prenio portugalski portal “Observador”, sud je produžio preventivni pritvor za četvoricu muškaraca starih između 28 i 63 godine koje je prošle godine privela specijalna policija, a za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom.

Tokom akcije zaplijenjeno je 50 paketa kokaina, težine približno 1.100 kilograma, kao i jedrilica, vozilo i drugi predmeti i dragocjenosti.

Prema informacijama koje je medijima dostavilo Javno tužilaštvo grada Faro, postoje sumnje da su pritvorena lica članovi međunarodne kriminalne organizacije za posredovanje i transport kokaina i kanabisa morem iz Južne i Severne Amerike i Maroka.

Unesite komentar