Posao za 800 osoba s evidencije nezaposlenih

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mjere koje će omogućiti zapošljavanje 800 osoba s evidencije nezaposlenih s radnim iskustvom i koje se odnose na prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i obuku nezaposlenih osoba bit će upućene Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a Muamera Bandića i direktora Javne ustanove “Služba za zapošljavanje KS-a” Igora Kamočajija.

Nakon što ih Vlada KS-a usvoji, ove mjere bit će moguće realizirati iz sredstava od tri miliona KM koji su namijenjeni za aktivnu politiku zapošljavanja.

Sredstva su osigurana jer su zastupnici Skupštine KS-a dali saglasnost na Izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” za 2013. na posljednoj radnoj sjednici.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima koje se poduzimaju u okviru priprema finansijskog plana prihoda i izdataka, kao i programa rada ove ustanove za narednu godinu, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

(VisokoIN/Fena)

Više vijesti