Posjeta predstavnika ICLD-a i učesnica programa “Lokalni politički lideri – jačanje žene u politici”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Načelnica Amra Babić sa saradnicima, predsjedavajućom Općinskog vijeća Mirelom Mateša Bukva, potpredsjedavajućom OV Aidom Zerdo, danas je ugostila predstavnike Švedskog međunarodnog centra za lokalnu demokratiju (ICLD), Christer Åkesson i Kristin Ekström, kao i učesnice ICLD programa “Lokalni politički lideri – jačanje žene u politici”, načelnicu općine Doboj Jug Jasminku Begić, predsjedavajuću Općinskog vijeća Novi Grad Edinu Gabela, vijećnicu OV Zenica Eminu Tufekčić, implementatoricu SIDA projekata Džemilu Taljanović i Anu Lopatić predstavnicu ICLD Pale.

Načelnica Babić se u svom obraćanju zahvalila predstavnicima Međunarodnog centra za lokalnu demokratiju (ICLD) i napomenula važnost učešća žena u politici, te izrazila nadu i želju za budućom saradnjom.

Predstavnica ICLD-a Kristin Ekström je naglasila važnost programa koji treba biti podstrek ženama da što više učestvuju u politici.

Delegacija je obišla nacionalne spomenike u Visokom, Tabhansku džamiju, samostan Sv.Bonaventure, pravoslavnu crkvu Sv. Prokopija, arheološko područje Mile/Arnautovići, mjesto stanka bosanske vlastele i grobne crkve bosanskih vladara, kao i JKP “Gradska groblja” Visoko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.