Poslao poruku na pogrešan broj i pronašao ljubav svog života

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Par iz Londona otkriva kako je samo jedna pogrešna poruka na Whatsapp-u potpuno promijenila njihove živote.

Nije prvi put da slučajnosti dovedu do velikih stvari. Nedavno je jedna djevojka sasvim slučajno poslala poruku na pogrešan broj i promijenila život bolesnog djeteta. Sada, priča je nešto drugačija ali sa jednako srećnim krajem.

Lina Dalbek (37) iz južnog Londona je prošle godine na Whatsapp-u primila poruku sa nepoznatog broja. Nju je poslao 44-godišnji Majkl Evangelu sasvim slučajno kao podsjetnik sebi da ode u kino, jer je naslov poruke glasio “Girls Trip” kao istoimeni film.

Ubrzo je stigao odgovor i Majkl nije znao o čemu se radi, a tekst je glasio: “Ćao! Girls Trip? Ko je to? Pretpostavljam da ste htjeli da pošaljete poruku nekoj drugoj Lini.”

Poslije nekoliko razmijenjenih poruka kako bi shvatili o čemu se radi, Lina i Majkl su počeli da se dopisuju i ubrzo su ugovorili dejt.

“Pričali smo o svemu i svačemu. Da nisam bila sama, vjerovatno ne bih nastavila dopisivanje”, kaže Lina za Independent i dodaje da je kasnije provjerila fotku na Whatsapp-u i vidjela zgodnog muškarca.

Kako prenosi Noizz, njih dvoje su se našli samo četiri sata nakon prve poruke, i dogovorili da se vide sljedećeg dana.

“Ubijedili smo sebe da nas je sudbina spojila”, priča supruga.

Sve se odigralo jako brzo i kada se najmanje nadala, samo dvije nedjelje pošto su se upoznali, Evangelu je izvadio prsten.

“Pričali smo o snovima i ja sam rekla kako sam oduvijek željela da živim u Dubaiju. ‘Hajde da uradimo to, hajde da živimo zajedno’, rekao mi je.”

Lina mu je objasnila da je muslimanka i da je neophodno da budu u braku kako bi mogli da žive zajedno. Majkl kao da je jedva dočekao da to kaže, a par se 7. decembra pred 30 gostiju vjenčao.TOP VIJESTI

Više vijesti