da block

Postanite sretniji za samo sat vremena

da block

Ako želite biti sretniji to ne mora nužno biti dugoročna ambicija. Možete već sada započeti s prakticiranjem sreće.

1 – Potaknite energiju

Uspravite se dok sjedite, nakratko prošećite… Kada su ljudi u pokretu njihov se metabolizam ubrzava. Aktivnost i sunčeve zrake su odlične za podizanje energije i popravljanje raspoloženja.

2 – Kontaktirajte prijatelje

Dogovorite se za ručak ili kafu, a možete ih jednostavno nazvati i malo popričati. Tople i bliske veze s drugim ljudima ključni su sastojak sreće, pa ostanite u kontaktu s dragim ljudima.

3 – Riješite se teškog zadatka

Odgovorite na komplikovan mail, obavite telefonski razgovor koji odugovlačite… Križanje teškog zadatka s popisa stvari koje morate napraviti dat će vam olakšanje i učiniti vas sretnijom osobom.

4- Kreirajte smirenije okruženje 

Očistite mentalno i fizički prostor oko sebe, te neka vam pređe u naviku pravilo jedne minute – nikad ne odgađajte ni jedan posao koji se može obaviti u manje od minute.

5- Učinite dobro djelo 

Dogovorite spoj na slijepo dvije osobe koje mislite da bi odgovarale, dajte nekome informaciju od koje će imati koristi… Kada se ponašate na ljubazan način automatski se u tijelu javlja osjećaj sreće i zadovoljstva.

6 – Ponašajte se sretno 

Stavite osmjeh na lice i nastavite se smiješiti. Istraživanja pokazuju da i umjetan osmijeh ima pozitivan stav na organizam i automatizmom tijelo počinje proizvoditi hormone sreće.

(VisokoIN)