da block

Potpuna obustava saobraćaja kod Olova

da block

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj u mjestu Olovske Luke, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako piše u saopćenju, jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima.

”Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Povodom vjerskog praznika katoličkog Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta”, saopćeno je iz BIHAMK-a.