Potukli se prije teravije u džamiji Kralja Fahda

Drugu noć mubarek mjeseca ramazana u džamiji Kralja Fahda u Sarajevu zbog mjesta na kojem će klanjati izbila je tuča između dvojice muškaraca i to naočigled vjernika!

Veliki broj džematlija reagirao je te aktere sukoba razdvojio, a jedan od njih je poslao i fotografiju događaja Avazu s namjerom da ukaže na sramotan događaj. Jedan dio vjernika je iz protesta napustio džamiju.

– Mujezin je završavao ezan kada je jedan stari džematlija ušao u džamiju i počeo galamiti. Nikome nije bilo jasno šta se događa. A onda smo samo vidjeli naguravanja i šaketanja – rekao je radnik zadužen za održavanje čistoće ove džamije.

Kasnije je, kaže, saznao da je stariji džematlija negodovao jer je mladić sjedio na “njegovom mjestu” te ga je, navodno, i udario, a ovaj je još žešće uzvratio.

– Kako su nam kazali ljudi koji su sjedili oko njih, taj čovjek voli da ima svoje mjesto gdje klanja. Momak je sjeo na to mjesto i nije se htio pomjeriti. Ovaj ga je počeo odgurivati da bi mu taj mlađi momak uzvratio udarcem u glavu. Sve se brzo završilo, jer su obojica udaljena iz džamije – ispričao je sagovornik Avazu.

Vezani članci

Britanska doktorica podržala Đokovića zbog vakcine, izazvala brojne reakcije

VISOKOIN.COM

Masovno odlaze ljekari: “Plate i uslovi su loši, mladi nemaju motiva”

VISOKOIN.COM

“Ono što želimo Bošnjacima i Hrvatima, neka se desi nama”

VISOKOIN.COM

Zbog ubistva porodice Đokić uhapšena još četiri muškarca, među njima i bivši policajac

VISOKOIN.COM

U BiH stiže novi trgovinski lanac, markete će otvoriti u nekoliko gradova

VISOKOIN.COM

Vlada FBiH izdvaja 60 miliona KM za pomoć privrednicima, ali samo uz ove uvjete…

VISOKOIN.COM