Potvrđena presuda: Berlusconi osuđen na 7 godina zatvora!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Talijanski sud potvrdio je nepravomoćnu presudu od prije 5 mjeseci bivšem talijanskom premijeru Siliviu Berlusconiu od 7 godina zatvora, piše La Republica.

Sud je prilikom obrazlaganja presude objasnio kako je utvrđeno da je Berlusconi imao seksualne odnose s tada maloljetnom marokanskom prostitutkom Ruby, te da joj je za te usluge i plaćao. Sud je naglasio i kako je Berlusconi bio ‘rukovoditelj’ Bunga Bunga seks orgija.

‘Ruby kradljivicu srca’, pravim imenom Karimi El Mahroug, policija je pustila na slobodu nakon privođenja.

Podsjetimo, Berlusconi je prije 5 mjeseci u prvom je stupnju na sudu u Milanu osuđen na sedam godina zatvora, a za to mu je vrijeme zabranjeno i obavljanje javnih funkcija.

Berlusconi je tada porekao sve optužbe te ih je nazvao politički orkestriranim od strane političkih protivnika s ljevice. Sama Ruby je tokom svjedočenja rekla sudu kako nije imala odnose s Berlusconijem.

‘Djevojke su Berlusconiju prilazile dok su izvodile plesove, ali nikada nisam vidjela nikakav fizički kontakt’, rekla je Ruby na sudu te dodala da je samo za Berlusconija na zabavama plesalo po dvadesetak striptizeta, uključujući i nju, koja je u to vrijeme bila maloljetna.

(VisokoIN)

Više vijesti