Potvrđena optužnica protiv muškarca koji je od dječaka tražio eksplicitne fotografije

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv 26-godišnjeg Denisa K. iz Goražda, koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije, potvrdio je za “Dnevni avaz” njegov branilac, sarajevski advokat Aleksandar Remić.

On je dodao da je optuženom također produžen pritvor.

Denis K. je osumnjičen da je koristeći se znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio online komunikaciju sa dječakom od 11 godina, pritom se predstavljajući kao 17-godišnja djevojka.

Iako je znao da razgovara sa 11-godišnjakom, Goraždanin mu je poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, a u nastavku razgovora zahtijevao od njega fotografije istog sadržaja, odnosno pokušavao ga navesti da snimi video.

– U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtijevao sastanak sa maloljetnim djetetom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja istog – navodeno je u saopćenju FUP-a čiji pripadnici su u junu priveli optuženog.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu pretresen je stan koji koristi osumnjičeni, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti računar, tablet i mobitel koji su korišteni prilikom činjenja ovog krivičnog djela, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Vezani članci

Šesnaestogodišnjak poginuo od strujnog udara

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

BiH prijeti bruka u Dubaiju, prazan paviljon na sajmu i milionska tužba

VISOKOIN.COM

Rudari se vraćaju u jamu, uskoro proizvodnja

VISOKOIN.COM

U kući eksplodirala nepoznata naprava, smrtno stradalo dijete

VISOKOIN.COM

Lijekovi u BiH skuplji nego prije pandemije, neki i tri puta. Šta je najviše poskupjelo?

VISOKOIN.COM