Povodom sutrašnje utakmice oglasili se i navijači FK Sarajevo

Povodom sutrašnje utakmice kao i posljednjih dešavanja uoči duela Sarajevo – Levski, oglasili su se i navijači FK Sarajevo (UNFKS).

„UNFKS u potpunosti razumije osjećaje navijača drugih klubova i građana koji su ogorčeni parolom istaknutom na stadionu u Sofiji te željom za odgovorom na takve provokacije. Ipak, stadion Asim Ferhatović Hase ne smije i ne može biti iskorišten kao poligon za obračune sa gostima iz Sofije. Naglašavamo da podrška FK Sarajevo neće izostati, kao ni mnogo puta do sada, a bit će usmjerena isključivo ka ostvarivanju pozitivnog sportskog rezultata i prolaska u naredni krug takmičenja.

Ova utakmica nije prilika za odbranu nacionalnih interesa, već šansa da Sarajevo ostvari pobjedu i napravi veliki iskorak u sportskom segmentu. Potez navijača Levskog u Sofiji je za svaku osudu i revanširanje na isti ili sličan način ne bi pokazalo razliku između njih i nas. UNFKS poziva navijače drugih timova da se suzdrže od dolaska na sjever i da njihova podrška ostane ‘moralna'”, između ostalog stoji u saopćenju.

(VisokoIN/SCsport)