Povrijeđeno više od 100 ljudi u protestima u Kuvajtu

Više od 100 demonstranata i 11 policajaca povrijeđeno je kada je kuvajtska policija upotrijebila suzavac i gumene metke da bi rastjerala više desetine hiljada demonstranata, koji su protestovali protiv izboranog zakona, saopštila je organizacija za zaštitu ljudskih prava.

“Broj ranjenih demonstranata, nakon napada policije, prešao je 100”, napisao je na svom Twitter profilu direktor Kuvajtskog društva za ljudska prava Mohamad al-Humajdi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 11 policajaca povrijeđeno juče kada su demonstranti na njih bacili kamenice, i da je policija djelovala tek pošto je protest postao nasilan.

Policija je upotrijebila suzavac i gumene metke da bi rastjerala demonstrante koji su se okupili na poziv opozicije koja je zakazala proteste pod nazivom “Ponos nacije” da bi protestovala zbog odluke emira Šeika Sabaha al-Ahmada al-Sabaha da izmijeni izborni zakon.

Ove izmjene opozicija vidi kao favorizovanje provladinih kandidata.

Više destina demonstranata je uhapšeno, a među uhapšenima je bivši poslanik iz redova islamista Valid al-Tabtabaj.

Aktivisti navode da je na protestu učestvovalo 100.000 ljudi, što u tom slučaju predstavlja najveće demonstracije u istoriji Kuvajta, dok nezavisni posmatrači kažu da je na protestu bilo više od 30.000 ljudi.

Policija nije iznijela procjenu broja učesnika protesta.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar